Joukkovoimalla tulevaisuuteen

Huikea päivä.

Osallistuin tänään innovaatiojunamatkalle. Qaikussa toisiinsa tutustunut lähes 50-päinen joukko matkasi Helsingistä Ouluun ja takaisin. Nyt istun paluumatkalla voipuneena, mutta ehkä jonkin verran viisastuneena.

Joukkovoimaa. Jokainen meistä oli mukana, koska me halusimme lähteä, ei siksi, että työnantajamme olisi käskenyt. Jokainen toi mukanaan kokemuksensa ja tietotaitonsa, toiveensa ja unelmansa. Nämä yhdistämällä ratkoimme erilaisia pähkinöitä ja ongelmia ja saimme jotain ehkä aikaankin. Pari päivää tässä mennee ennen kuin alkaa selvitä, mitä oikein saimme aikaiseksi.

Aikamoisen digitaalisen jalanjäljen olemme joka tapauksessa synnyttäneet! Perästä kuuluu…

Aiemmin olen blogannut siitä, että innovaatiot eivät kiinnosta toimittajia. Onneksi on poikkeuksia – meilläkin oli matkassa yksi. Tänäkin vuonna Innovaatiojournalismin seura Finjo jakaa Innovaatiokide-palkinnon kuluneen vuoden parhaimmasta innovaatioaiheisesta jutusta. Oheisessa videoklipissä Finjon puheenjohtaja Jyrki Alkio kertoo, miksi innovaatioista pitää puhua. Ja toisessa klipissä viime vuoden voittaja, Helsingin Sanomien toimittaja Jukka Perttu kertoo ajatuksistaan. (Juu, oma lehmä ojassa, minä haastattelin.)

Toivo elää kuitenkin.

Advertisements

One thought on “Joukkovoimalla tulevaisuuteen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s