Huhhuh mikä juttu! Kuuntele!

Edellisen postaukseni ja sen kirvoittamien kommenttien innoittamana perustin Facebookiin tapahtuman nimeltä “En klikkaa roskaotsikoita -helmikuu”. Tarkoituksena on, että osallistujat jättäisivät ne “Oho, katso kuvat!”-tyyppiset otsikot klikkaamatta. Tai edes miettisivät hetken, että kannattaako todella.

Tarkoitus ei suinkaan ole kieltää viihdettä – se on sellaisenaan monille tärkeää ja tarpeellista. Mutta taustalla on huoli siitä, että (netti)journalismia tehdään yhä enemmän mainosten ehdoilla, ei journalistisin perustein. Viihteellisyys hiipii myös vakaviin aiheisiin, toimituksissa ajatellaan, että kaiken pitää olla viihdyttävää, kivaa ja hauskaa.

Jokaisella klikkauksella on merkitystä, jokainen sivulataus lasketaan. Mitä suuremmat klikkausmäärät, sitä enemmän mainostaja on kiinnostunut ja sitä enemmän bannerimainoksista voi pyytää rahaa.

Tapahtumasta kiinnostuttiin Yleisradion puolella ja tänä aamuna olin jututettavana Ylen Aikaisen aamulähetyksessä. Haastattelu on kuunneltavissa täällä!

Lisäys: Kas, olivatpa tehneet siitä aukikirjoitetunkin version.

Advertisements

One thought on “Huhhuh mikä juttu! Kuuntele!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s