"Ihmisillä on oikeus tietää, mihin heidän verorahansa menevät" (Tuula Teeri innovaatiojournalismista)

Vähän innovaatiopropagandaa, olkaapa hyvät! 🙂

Mielestäni Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri puhuu viisaita. Innovaatiojournalismi on siksikin tärkeää, että ihmiset tietävät, mihin heidän verorahansa ovat menneet. Sillä verorahoillahan suuri osa innovaatiotyöstä rahoitetaan.

Toisekseen: innovaatioita ei tehdä (pelkästään) rahan vuoksi. Vaan siksi, että ne tekevät elämästämme helpompaa ja parempaa. Siksikin niistä pitää tehdä juttuja ja uutisia.

Linkitettäköön tähän myös lisää perusteluja innovaatiojournalismin puolesta: http://www.vimeo.com/20025827 (Innovaatiojournalismin seura Finjon pj, toimittaja Carl-Gustav Lindén)

Vaan kun useiden toimittajien asenteet ovat lähes luddiittitasoa, niin laadukas innovaatiojournalismi on liian harvoin nähtävää ja kuultavaa herkkua. Ei kai sitä voi kirjoittaa innovaatioista ja “edistyksestä”, jos niitä ei edes halua ymmärtää…Sitä paitsi: eikös änkyrän rooli ollut varattu ihan muille tahoille, toimittajien piti olla niitä uteliaita uudisraivaajia?

Mulla on tässä oma lehmä vahvasti ojassa, minut valittiin Finjon hallitukseen kuukausi takaperin ja vaikutan seurassa nyt sihteerinä. Beware! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s